ΟΡΧΗΣΤΡΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η Ορχήστρα

Η Ελληνική Συμφωνιέτα ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2018 από τον Μαέστρο Γιώργο Γαλάνη, τον βιολονίστα Γιάννη Γεωργιάδη και έναν κύκλο νέων μουσικών, αποφοίτων ωδείων και μουσικών Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η ορχήστρα φιλοξενήθηκε από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, όπου πραγματοποίησε σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων. Το επιστέγασμα της δράσης της Sinfonietta Hellenica στην πόλη του Πειραιά ήταν το γκαλά όπερας στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Ιούλιο του 2019.

Η Ελληνική Συμφωνιέτα έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και το Aegean Arts Festival στην Κρήτη, ενώ εκτός από την Αθήνα έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελληνικής επικράτειας όπως η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο κ.α. 

Μαζί της έχουν συμπράξει σπουδαίοι Έλληνες σολίστ όπως ο Αστέριος Πούφτης και ο Ιωάννης Ποταμούσης, καθώς επίσης και λυρικοί καλλιτέχνες, όπως ο Φίλιππος Μοδινός, η Κασσάνδρα Δημοπούλου, o Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός, η Μαριλένα Στριφτόμπολα, η Σοφία Παπαδημητροπούλου κ.α.

Στο επίκεντρο του ρεπερτορίου της Sinfonietta Hellenica βρίσκεται η συμφωνική μουσική συνθετών της κλασσικής και ρομαντικής περιόδου, καθώς επίσης και η όπερα. Τέλος, η ορχήστρα ερμηνεύει έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

SINFONIETTA

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

Οι μουσικοί μας