ΒΙΟΛΑ

ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΡΑΠΑ

  • ar-prapa@otenet.gr

About

Η Αριάδνη Πράπα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Σπουδάζει φωτογραφία στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και είναι μέλος της ομάδας βραζιλιάνικων κρουστών Quilombo Athens. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 9 ετών με τον Τζέμπεν Κλαπάκη στο ωδείο Ρυθμός. Το 2007 πήρε το πτυχίο του βιολιού με άριστα παμψηφεί. Παράλληλα ξεκίνησε τις σπουδές της στη βιόλα στην τάξη του καθηγητή τον Ηλία Σδούκου, στην οποία φοιτά έως και σήμερα.

Έχει υπάρξει μέλος της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της ορχήστρας El Sistema Greece, της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και του νεανικού τμήματος της Camerata junior. Τον Αύγουστο του 2017 συμμετείχε στην ορχηστρα Sistema Europe Youth Orchestra (SEYO) μαζί με μουσικούς και μαέστρους από όλο τον κόσμο όπως οι Ron Davis Alvarez, Etienne Abelin, Bruno Campo, Juan Carlos Maggiorani , Samuel Matus, Felix Briceño και Φαίδρα Γιαννέλου. Η τελική συναυλία δόθηκε στο ωδείο Ηρώδου του Αττικού στο πλαίσιο του φεστιβάλ Επιδαύρου 2017. Επίσης, τον Αύγουστο του 2018 συμμετείχε ξανά στην ίδια ορχήστρα με έδρα το Royal Conservatoire στο Birmingham της Αγγλίας, υπό τη διεύθυνση των Jessica Cottis , Sascha Goetzel, Jesus Uzcategui. Στο πλαίσιο αυτό έλαβε μέρος σε συναυλίες στο Symphony Hall του Birmingham και στο Queen Elizabeth Hall στο Λονδίνο.

Το 2018 συμμετείχε στο project Breaking Art performance, στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, ενώ το 2019 έλαβε μέρος στη συναυλία-αφιέρωμα στον οργανισμό Ηνωμένων εθνών της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και στη συναυλία «Ave verum corpus» σε συνεργασία με το φωνητικό σύνολο Eklipsis Vocal Ensemble.

Είναι μέλος της Sinfonietta Hellenica από τον Ιανουάριο του 2020.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΝΣΕΡΤΑ

Sinfonietta Hellenica