ΒΙΟΛΙ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΥΛΛΑΙΔΗ

  • alexsillaid21@gmail.com

About

Η Αλεξάνδρα Συλλαϊδή γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από τα Λεχαινά Ηλείας. Διαμένει στην Αθήνα και διανύει το δεύτερο έτος σπουδών της στο τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στις 30 Ιουνίου 2017 απέκτησε πτυχίο βιολιού με βαθμό “Άριστα” στο ωδείο Pagannini των Πατρών. Τον Ιούνιο του 2019 άρχισε να φοιτά στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Οδυσσέα Κορέλλη έπειτα από ακρόαση, προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της με την απόκτηση διπλώματος.

Έχει λάβει Α’ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό εγχόρδων της Χ.Ο.Ν. στις κατηγορίες Βιολιού και μουσικής δωματίου. Τον Οκτώβριο του 2017 συμμετείχε στο ανοιχτό μάθημα βιολιού και μουσικής δωματίου που διοργάνωσε το ωδείο Paganini με το βιολιστή Vladlen Chernomor, ενώ τον Ιούνιο του 2019 συμμετείχε στο σεμινάριο βιολιού και μουσικής δωματίου με τον καθηγητή βιολιού του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου (UDK) prof. Tomasz Tomaszewski. Τέλος, έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε αρκετές συναυλίες, σε χώρους όπως η καθολική εκκλησία Πατρών, το Κάστρο Χλεμούτσι κ.α.

Κατά την περίοδο 2017-2018 υπήρξε μέλος της ορχήστρας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Τον Ιανουάριο του 2019 έγινε μόνιμο μέλος της Παιδικής Νεανικής Ορχήστρας “Νίνα Πατρικίδου”, ενώ συνάμα εντάχθηκε στη Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιώς. Με τις παραπάνω ορχήστρες συμμετείχε σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στην Ακαδημία Αθηνών, στο Πανεπιστημιακό Συνεδριακό κέντρο της Πάτρας και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς. Τον Οκτώβριο του 2019 συμμετείχε στην ηχογράφηση του τραγουδιού “Ανεξίτηλες γραμμές” του ανερχόμενου τραγουδιστή Δημήτρη Κόψη, καθώς και σε συναυλίες μαζί του στο Σταυρό του Νότου και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του προγράμματος Tedx και αλλού. Η Αλεξάνδρα Συλλαϊδή είναι μέλος της Sinfonietta Hellenica από το Φεβρουάριο του 2019.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΝΣΕΡΤΑ

Sinfonietta Hellenica